my only hope ,

7643
"Being strong is to love someone in silence, to radiate happiness when we are unhappy, to forgive someone who does not deserve forgiveness, to stay calm in moments of despair, to show joy when we do not feel it, to smile when we want to cry, to make someone happy when our own heart is broken, to be silent when we feel like screaming our anguish, to comfort when we need to be comforted, and to have faith when we no longer believe."

Ricky Zulkifli (via sabrinaraissa)

Reblogged 5 months ago from tersenyum-melihat-langit
63991

(Source: imgfave)

Reblogged 5 months ago from tersenyum-melihat-langit
90

alwanizolkifli:

:’(

Reblogged 5 months ago from tersenyum-melihat-langit
389
"

Terkadang,
Aku memang sangat ingin tahu.

Bagaimana khabar mu.
Apa yang membuat kamu diam.
Apa yang membuat kamu menjauh.

Bukan aku tak peduli.
Bukan aku tak mahu tahu.

Tapi,
Ada sesuatu yang menghalang.
Pertamanya anggapanku,
bahawa kau takkan bicara.
Kerana kau tak percaya pada manusia.
Keduanya pengalamanku,
Bahawa tak semua manusia mudah meluahkan rasa.

"

(via tersenyum-melihat-langit)

Reblogged 5 months ago from tersenyum-melihat-langit

(:

104

noktahtulisan:

Malam itu aku terasa kehilangan.
Sedang dia tidak pernah memberi.
Apa lagi mahu mengambil kembali.
Tangis sembunyi di balik kegelapan.
Pedih sakit tanpa sebab.
Namun cepat diseka air mata.
Lalu aku bertanya pada diri.

"Aku siapa?"
"Kau siapa?"
"Kita kenapa?"

Dan setiap persoalan aku jawab…

Reblogged 5 months ago from noktahtulisan
207
"

Cermin bertanya,

Lalu kali ini,
Apa pula yang membuat mata mu bengkak? 
Masa lalu atau masa hadapan?
Kenangan atau impian?
Kesalahan insan lain, atau kesalahan kamu sendiri?

Bahagia atau derita?
Pertanyaan kepada Allah atau jawapan dari-NYA.

Lalu,  air mata kali ini, 
Kerana apa pula?

"

(via tersenyum-melihat-langit)

Reblogged 5 months ago from tersenyum-melihat-langit
375

nurelart:

all of the stars
Are fading away
Just try not to worry
You’ll see them some day
Take what you need
And be on your way
And stop crying your heart out

 

“Bawalah daku kembali kepada jalan mu..kuatkan lah diri hambamu yang kedil ini..jauhi daku dari kesedihan ini berpanjangan agar daku mampu mencapai redha mu Ya Allah..” Amin :’)

Reblogged 5 months ago from tersenyum-melihat-langit
192
"

Katamu,
Nikah itu perlu persediaan tahu?
Bukan hanya sehari dua.
Kita nak makan apa nanti.
Kita belum sedia.
Ilmu belum cukup.
Kita kawanlah dulu.

Lalu aku cuma ingin bertanya, 
Bagaimana pula dengan jatuh cinta?

Tak perlu persediaan kah?
Mengapa dengan mudah kau jatuh cinta,
Sedang kau tak sedia?

Apa cintamu hanya rasa dalam jiwa?
Tak perlu tanggungjawab?
Lalu,  aku jadi diam kerana buntu dan keliru.

Saat kau kata perkahwinan perlu persediaan,  maka cinta adalah apa?
Suatu terjunan dengan berserah diri dan berlepas tangan?

"

(via tersenyum-melihat-langit)

Reblogged 5 months ago from tersenyum-melihat-langit
355

(Source: alwanizolkifli)

Reblogged 5 months ago from tersenyum-melihat-langit
1295

(Source: saadtasleem)

Reblogged 5 months ago from tersenyum-melihat-langit
60

tersenyum-melihat-langit:

timmei:

Yes I love to draw sad pretty girls >_> *gets kicked* (panel from my soon-to-be-published comic) #hijab #work #sketch #partialphotohaha

This is…

Reblogged 5 months ago from tersenyum-melihat-langit
92
"

Tidaklah.
Tidaklah kehidupan ku ini lebih baik.

Cumanya,
Aku rasa tak adil,
Untuk aku tutup mata serapat nya daripada nikmat-nikmat Allah yang banyak,
Hanya kerana tertimpa ujian yang sekali sekala tiba,
saat aku lupa.

"

(via tersenyum-melihat-langit)

Reblogged 5 months ago from tersenyum-melihat-langit
1619

Reblogged 5 months ago from tersenyum-melihat-langit
203
"

"Kenapa ni?"

Soalan tu…
Tunjuk kau peduli, dan buat aku rasa,
At least, kau peduli.

"Takde apalah."
Hehehe.
Aku tipu. Kau tahu.

Tapi kau pun patut tahu.
Ada benda kita tak boleh cerita.
Ada kakak usrah pernah beritahu aku,
Kalau masalah kita itu, 
Melibatkan aib dan dosa orang,
Maka lebih baiklah kalau kita tak cerita.
Sharing is caring,
tapi bila masuk bab aib dan keburukkan,  no matter what, aku rasa macam aku tak boleh spill dengan manusia..

Dan aku,
Masih bertahan.
Dengan ujian, yang aku belum lulus lagi ni.
Kau tak perlu tahu “soalan-NYA”,
Kau bagi “hint” dengan doa je.
Cukup.
Dahlah.
Aku tak nak nangis depan kau pulak.
Thanks for your concern.
But please,  aku nak mintak sikit part dalam doa-doa kau tu.
Sebut nama aku ye.

:’)

"

X_X

(via tersenyum-melihat-langit)

Reblogged 5 months ago from tersenyum-melihat-langit
621

Reblogged 5 months ago from tersenyum-melihat-langit
Theme By Idraki and Powered by Tumblr 2010.
Typerwriter and Paper Image Courtesy of Google. Icon Credited to Webdesignerdepot